Sport Egyesület

Csatlakozz Hozzánk Facebook

oldalunkhoz és nyomj egy LIKE-ot

  SZABADIDŐSPORT

"Erős testtel bátrabb, hidd el, a lélek is" ( Bessenyei György )A szabadidősport fogalma alatt az olyan fizikai tevékenységeket értünk, amely hozzájárul a minőségi élet megteremtéséhez, és amelyet az egyén a rendelkezésre álló szabadidőben végez.

A tevékenység célja sokrétű, magában foglalja a hátékot, a szórakozást, a sikerélmény elérését, a kondíció és alak javítását. Emelett lehetőséget ad a személyiség fejlesztésére ( csapatszellem, siker és kudarc kezelése, fair play stb. ) és alapvető feltétele egészségünk hosszú távú megőrzésének is.

Érdekes azt is figyelembe venni, hogy a történelem először vaan az embernek lehetősége arra, hogy a számára ideális testképet önmagán megvalósítsa.

A rendszeresen sportoló egyén a hasznokat egyértelműen érzi rövid ( jobb közérzet, fittség, stressz könnyebb kezelése, jobb izomzat ) és hosszú ( szív és érrendszeri, idegrensszeri, mozgásszervi megbetegedések valószínűségének csökkentése ) távon egyaránt.Horgászat pirkadatkor! ( Csend és nyugalom )FutásÚszásBiciklizés


Az a cél, hogy az egészségmegőrzés, a sport, a szórakozás, a kulturálódás a mindennapok részévé váljon.