Sport Egyesület

Csatlakozz Hozzánk Facebook

oldalunkhoz és nyomj egy LIKE-ot

A záró forduló!


Közzétéve: 2018-06-05

U14 fiú Gyermekbajnokság idényzáró fordulója!

2018.05.26-án U14-es fiú csapatunk a Csepeli ÁMK csarnokban játszotta utolsó két bajnoki mérkőzését a 2017/2018 szezonban.

Erdős Dávid értékelt:

Két mérkőzést játszottunk a záró fordulón.

Első körben a Kispest NKK elleni küzdelem volt terítéken. Egész héten az ellenük való védekezést és támadást gyakoroltuk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. A gyors lerohanásainkból egyszerű és gyors gólokat tudtunk szerezni. Mindenki hozzá tudott tenni és ez meglátszott a csapategységen is. Védekezésben egy kettőszárásból való leválást nem tudtunk megoldani egymás után 4x, erre a sorcserénél fel is hívtam a figyelmet. Innentől ezzel sem akadt problémánk. A félidőben kétgólos előnnyel mehettünk pihenni. A második játékrész elején megráztuk magunkat és elmentünk 5 góllal is. Itt jókor kért időt ellenfelünk edzője, megtörve lendületünket, majd fel is zárkóztak három gólra. Figyelmetlenek voltunk és számtalan helyzetet, ziccert elpuskáztunk. Innentől újra kezdődött a mérkőzés. A Kispest kiegyenlített, sőt még a vezetést is átvette. Ennél a momentumnál időt is kértem. Rendet tettünk a fejekben és kértem a fiúkat, hogy ne görcsöljenek, meg tudják fordítani. Láttuk a másik csapaton, hogy erőnlétük már fogytán. itt felhívtam a figyelmet a gyors támadásokra és a könnyű gólokra. Másfél perc alatt megvolt a kiegyenlítés, az egy és kétgólos vezetés is. Itt már csak egy gólt kaptunk, miután a bíró kiemelte, hogy egy perc van hátra, taktikusan ütköztettük magunkat és meg is nyertük a mérkőzést.

HORT S.E. – Kispesti NKK 24-23

A második mérkőzést a Pénzügyőr csapatával játszottuk. Ellenfelünkön látszott, hogy a múltkori 8 gólos vereségükért revansot szeretnének venni rajtunk. A mérkőzést elején tudatták velünk nem lesz olyan könnyű dolgunk, mint a legutóbb. Egy 4-0-s rohammal kezdtek, amire igencsak nyögvenyelősen tudtunk válaszolni. De végre nem adtuk fel abban a pillanatban, amikor egy kis nehézségbe ütköztünk. Kiemelném az első félidőben pályára lépő második sort, aki visszahozott minket a mérkőzésbe. Egészen 9-8-ig. Félidőben 3-al vezetett ellenfelünk. A második félidőben volt egy 10 perces rövidzárlatunk, amiben számtalan technikai hibát vétettünk. Eladott labdák, előkészítetlen lövések, és rossz bejátszások a beállónak, ebből indításgólokat kaptunk. Az utolsó tíz percben észbe kaptunk és még tudtunk feljebb zárkózni. Sajnos a mérkőzés végére 9 gólosra duzzadt a különbség.

Összegezve kezdeném ezzel a két mérkőzéssel. Mivel gyerekekről van, szó még nem várhatjuk el, hogy folyamatosan 120%-ot nyújtsanak. Rosszabb napjai bárkinek lehetnek, így ezt a két meccset mi tettük nehézzé magunknak. Az elsőn volt lélekjelenlétünk és a végén jól improvizáltunk, így meg tudtuk verni Kispestet. A Pénzügyőr ellen, több nehezített körülmény is volt, teszem azt, az ellenfelünk bizonyítási vágya és a két meccsünk közötti több órás semmittevés a kánikulában nem biztos, hogy jó párosítás volt, de ez nem mentség arra, hogy vannak pillanatok amikor az akarat elillan. A fiúknak fejben kell még nagyon-nagyon sokat fejlődniük, ahhoz hogy megtanulják bármikor, bárhogy meglehet fordítani egy mérkőzést.

Az évünk nagyvonalakban:

Kezdeném a Nyári Kézilabda Fesztivállal, amin megízlelhettük, ez a sport nem olyan egyszerű,mint azt a TV-ben láthatja a nagyérdemű. Óriási gólkülönbségekkel kikaptunk. Köztük gólt sem tudunk lőni a Pénzügyőrnek a Tempónak, vagy a Honvédnak.

Aztán szeptemberben elkezdődött a Gyermekbajnokság ahol az első két hónapban, még nem sok sikerélményünk volt, de már látszott egy két halvány reménysugár. Itt sajnos pont nélkül zártuk az alapszakaszt, de részsikerként könyvelhettük el, hogy nálunk erősebbnek titulált csapatok az első 10-20 perc környékén időt kértek, mert nem tudtak elhúzni tőlünk.

Majd lekerültünk az alsóházba, ahol egy csoportba kerültünk a BVSC, Kispest, Csanádi, Pénzügyőr, Tempo KSE, Mikolik hatossal. Rögtön az első hétvégén megvertük a Tempót három góllal. (jelzem nyáron még gólt sem lőttünk nekik.) Majd a második bajnoki hétvégén megvolt az első kettős győzelmünk a Mikolik és a BVSC csapatai ellen. Jött egy négymeccses hullámvölgy, ahol kikaptunk, de dolgoztunk tovább, hogy kijavíthassuk botlásainkat. Itt megvertük a Kispestet és a Pénzügyőrt 8 góllal.

Úgy gondolom szakaszosan, lépésről-lépésre fejlődünk. A gyerekek nagyon jó alanyok, minden edzésen a maximumot nyújtják. Ennek meg is lett az eredménye.

Gratulálok fejlődésükhöz és kitartásukhoz.

Dolgozunk tovább


Forrás: hortse


Még több Hír a HORT S.E. kézilabda világából


LEGFRISSEBB HÍREK


KELL EGY JÓ CSAPAT !
A HORT S.E. KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA szeretettel várja utánpótlás csapataiba a kézilabda iránt érdeklődő fiúkat és lányokat
Jelentkezés és érdeklődés: katt ide