Sport Egyesület

Csatlakozz Hozzánk Facebook

oldalunkhoz és nyomj egy LIKE-ot

Egy győzelem, egy vereség (U9)


Közzétéve: 2017-04-27

Kedves Szurkolók, Látogatók!

U9-es csapatunk két mérkőzést játszott 2017.04.23-án Vasárnap. Ellenfeleink a Tempo KSE és Kézilabda UP PLER gárdája volt.

Bodori Márkot a csapat szélsőjét és Szeles Rajmund édesapját, Pétert kérdeztük a mérkőzésen tapasztalt, látott dolgokról:

Bodori Márk:

Az Első mérkőzés (Tempo KSE):

Az első meccs nem volt nagyon nehéz. Bár az elején nagyon fáradtak voltunk, kicsit korán kellett kelnünk. A második félidőre összeszedtük magunkat, jól küzdöttünk, meg is lett az eredménye. A kapusunk kiválóan teljesített, sokat köszönhet neki a csapat.

Második meccs (Kézilabda UP PLER):

Az egyik legerősebb csapat ellen játszottunk, tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon csodálkoztunk, amikor megláttuk az ellenfelet, volt, aki legalább két fejjel nagyobb volt, mint én. Nem is értettük, hogy ekkora emberek hogyan játszhatnak U9-ben. A csapatunk nagyon összetartó volt, úgy érzem mindenki nagyon keményen küzdött, de valahogy nem jött össze ezen a meccsen semmi. Sok helyzetet kihagytunk, még sajnos hétmétereseket is. Én a második félidő elejére nagyon elkeseredtem, de mindenki megvigasztalt. Ez nagyon jó érzés volt. Ha nem hagyunk ki ennyi helyzetet, akkor akár meg is nyerhettük volna a meccset. Vesztettünk ugyan, de jó érzéssel jöttem le a pályáról, mert végül is csak 3 góllal kaptunk ki, ettől az erős csapattól. A csapattal meg is beszéltük, hogy legközelebb biztosan megverjük őket.

Szeles Péter: Nagy várakozás előzte meg a vasárnapi két meccset, hiszen tudtuk, hogy két erős csapat ellen kell játszani.

A TEMPO elleni mérkőzésen a fiúk nagy lendülettel és harcos védekezéssel kezdtek. A nagyon jól összeállt védekezés, valamint az, hogy a labdás emberekre sikerült időben kilépni megzavarta a TEMPO játékosokat. A kemény védekezésünk miatt az ellenfél pontatlan passzait könnyedén szereztük meg és sok gyors lerohanást tudtunk csinálni. Sajnos ezek eredményes befejezésébe még sok hiba csúszott. A kapus ismét biztos pontja volt a csapatnak, megbízhatóan és jól irányította hátulról a fiúk védekezését és sok fontos védéssel bizonytalanította el az ellenfél játékosait.

A meccs irányítását végig kézben tartottuk, a TEMPO csak kapaszkodott. A második félidő elején sikerült először két góllal meglépni és utána már nem is engedtük közelebb az ellenfelet. Azt gondolom, hogy egy kemény védekezéssel, sok mozgással sikerült meglepni a jó erőkből álló TEMPO-t és végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk.

A PLER elleni mérkőzést megelőzően már a szülők is összesúgtak, mert szemmel láthatóan fizikálisan jóval erősebb csapat ellen kellett kiállnunk. A mi csapatunk legmagasabb játékosánál isegy, másfél fejjel magasabb és kb. 15-20 kilóval súlyosabb gyerekek sorakoztak az ellenfélnél. Persze az is látható volt, hogy sok mozgással és gyorsasággal ellensúlyozni lehet a méretet. Sikerült ezt a meccset is határozottan kezdeni, ami kicsit meg is lepte ellenfelünket. Bátran kijelenthetem, hogy csupán egy cserével is felvettük a versenyt a 10-12 fővel kiálló PLER ellen is. Védekezésben nem sikerült annyira agresszívnek és pattogósnak lennünk, mint az első meccsen, de azért ebben már a fáradtság és a közel két órás várakozás is közre játszott. A második félidőre támadásban ötlettelenné vált a csapat játéka, sokat próbálkoztunk középen, nem húztuk szét a játékot, a szélsők ritkán lettek megjátszva. Sajnos sok volt a nem pontos, nem kézbe menő passz, ezáltal több labdát is vesztettünk. Védekezésben nem sikerült levédekezni az ellenfélnél szélső befutásait. Sajnos a szélső befutások után könnyedén átpasszolták a védőfalat és üres helyzetben könnyű gólokat szereztek. Mi pedig támadásban elbizonytalanodtunk, úgy éreztem, hogy el is fáradtunk (nem csoda) és ötlettelenné, kiismerhetővé vált a játékunk. Sajnos a meccs végére alakult ki a legnagyobb különbség a meccsen, de végig kiélezett, fej-fej mellett menő küzdelmet láthattunk. Azt gondolom, hogy ezen a meccsen sem vallottunk szégyent, a fiúk mindent kiadtak magukból. Ilyen játékkal, küzdéssel véleményem szerint ki lehet kapni. Ja és persze szuper teljesítmény járult hozzá a kapuban, rengeteg jó védés is kellett ahhoz, hogy végig meccsben legyünk!

Összességében nagyon tetszett a csapat játéka. A mutatott játékkal és a hozzáállással maximálisan elégedett voltam.

Köszönjük a kimerítő válaszokat Márknak és Péternek!

Hajrá HORT S.E.


Forrás: hortse


Még több Hír a HORT S.E. kézilabda világából


LEGFRISSEBB HÍREK


KELL EGY JÓ CSAPAT !
A HORT S.E. KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA szeretettel várja utánpótlás csapataiba a kézilabda iránt érdeklődő fiúkat és lányokat
Jelentkezés és érdeklődés: katt ide