Sport Egyesület

Csatlakozz Hozzánk Facebook

oldalunkhoz és nyomj egy LIKE-ot

A 2017/2018 fiú évzáró


Közzétéve: 2018-07-02

Kedves Látogatók!

Évet zártak a fiú kéziseink.

Erdős Dávid évértékelője:

A 2017/2018 szezonban a fiúkkal összesen négy bajnokságban indultunk. A legkisebbektől a legnagyobbakig látható fejlődésen mentek keresztül csapataink. A srácok egész éves munkájára nem lehet panasz. Mindenki megtette a tőle telhetőt annak érdekében, hogy egyénileg és csapatban is előrébb tartsunk a hónapok múlásával.

U14:

A fiúk nagy része ( 80%) 2017. májusában kezdte el a kézilabdát és nagyon rögös út vezetett minket az első győztes mérkőzésig. Minden fordulóban a boxzsák szerepét töltöttük be. A fiúk maximalisták ugyan úgy ahogyan én is, így mindig győzni szeretnének. Nehéz volt velük megértetni, hogy nem jön az eredmény egyről a kettőre, de az eredmény sem mindig gólokban vagy éppen győzelmekben mérhető. Ezt felfogták és szorgalmasan dolgoztak. Nagyon sok edzést és mérkőzést kellett abszolválnunk ahhoz, hogy megjöjjön valamiféle rutin, mivel éveket kellett hónapok alatt bepótolnunk. De a munka meghozta gyümölcsét és így megérkeztek a várva várt győzelmek is. Végre láttam rajtuk, hogy élvezik a játékot és, hogy meghalnának egymásért a pályán. Engem is boldoggá tettek egész évben egyéni részsikereikkel, és mint csapat is kitűnőre vizsgáztak.

U12:

Itt sajnálatunkra a rájátszásos rendszer nem működik, így nagyon nehéz dolgunk volt egész évben, mivel a szövetség a legerősebb budapesti csoportba tett minket. Nehezítette dolgunkat a két félidő felében történő sorcsere is, amivel személy szerint nem értek egyet. Nem szolgálja a gyerekek fejlődését. De erről ennyit. A srácok becsülettel helytálltak és mindent megetettek annak érdekében, hogy hétről hétre előrébb kerüljenek. Itt voltak fiúk, akik az U14-ben is kipróbálhatták magukat és nem vallottak szégyent. Technikailag ez a brigád nagyon rendben van. Fizikálisan még sokat kell erősödnünk, hogy a tanultakat pontosabban, gyorsabban és dinamikusabban hajtsuk végre. Ha ez meg lesz, akkor bármelyik csapattal felvesszük a versenyt. Ha bátrabbak leszünk és merünk nagyot álmodni határ a csillagos ég.

U10:

Csapatunk ott folytatta a bajnokságot ahol U9-ben abbahagyta. Sorozatos győzelmek és iszonyatosan nagy akarat. volt egy pici hullámvölgyünk, amikor sajnos becsúsztak vereségek, de nem ez az értékmérő. Van tartása a srácoknak és taktikailag is léptek előre. Heti négy edzésük volt és mindegyiken maximális figyelem és odaadás volt rájuk jellemző. Ők még idézőjelesen kicsik. Nem kell nagy dolgokat várni, mivel fizikumuk és a lelkesedésük kiaknázatlan pálya. A következő két év lesz náluk meghatározó, amitől remélhetőleg, még ennél is szebb napokat élünk meg együtt. Ha egy mondattal kéne leírni, hogy ők milyenek csak annyit mondhatok: Ha kellene, megennék az ellenfelüket!

U8:

A legfiatalabb csapatunk, ahol a legtöbben még csak 2010. évben születtek. Ők a Sulikézi fesztiválban mérettették meg magukat a szokás szerinti egy évvel nagyobb korosztályban. Itt megérezhették, milyen is a kézilabda. Megismerkedtek a szabályokkal és játszhattak sok ember előtt. Nagyon fontos ezeknél a fiúknál az első benyomás, az hogy milyen impulzusok érik őket, amikor elkezdik ezt a sportot bajnokságszerű rendszerben csinálni. Szerencsére pozitív jelek mutatkoztak, amiben a töretlen lelkesedés és a jókedv állandó volt. Meglepő volt számomra, hogy mennyire éhesek a győzelemre, vagy éppen mekkora öröm számukra egy gól szerzése. Sok felnőtt játékosnak, kellene ilyen és ehhez hasonló mérkőzésekre kijárnia, hogy megtalálja azt a motivációt, ami sokukból már hiányzik. Legutóbb Balatonbogláron vitézkedtünk, ahol az első mérkőzésen végre a várva várt győzelmet is megszereztük. Mondanom sem kell óriási örömben volt részünk!

Évzáró:

Mint minden évben most is megszerveztük a vérre menő szülő-gyerek mérkőzést, ahol a jókedv mindig garantált. Idén minden korosztály együtt mérettetett meg, így megtöltettük a csarnokot. Nagyon szép megoldásokat láthattunk, olyanokat, amiket még a bajnokok ligájában is ritkán ! Az eredmény természetesen döntetlen lett!

Köszönöm a srácok egész éves munkáját.

Megyünk tovább előre!

Kellemes pihenést kívánok mindenkinek.


Forrás: hortse


Még több Hír a HORT S.E. kézilabda világából


LEGFRISSEBB HÍREK


KELL EGY JÓ CSAPAT !
A HORT S.E. KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA szeretettel várja utánpótlás csapataiba a kézilabda iránt érdeklődő fiúkat és lányokat
Jelentkezés és érdeklődés: katt ide