Sport Egyesület

Csatlakozz Hozzánk Facebook

oldalunkhoz és nyomj egy LIKE-ot

III. HORT felkészülési torna


Közzétéve: 2018-01-28

Kedves Látogatók!

2018.01.28-án megrendezésre került a III. HORT felkészülési kupa amelyen U10 és U12 fiú csaptunk is részt vett.

Erdős Dávid értékelt:

U10

Nagyon vártuk ezt a tornát a fiúkkal, mert szerettük volna helyére tenni, merre tartunk a felkészülésben. Ugye még a nyers időszakot tapossuk, kevesebb labdával, mivel a szövetség által kiírt versenynaptár megengedi, hogy egy teljes téli alapozásos felkészülést megejtsünk nem is haboztunk.

Az első mérkőzésünkön az U10-es csapattal a Bugyi S.E. ssapatával játszottunk. Sajnos a hálóőrünk nem érezte jól magát a mérkőzés előtt, így időlegesen más megoldást kellett kitalálnunk. Mezőnyjátékosaink váltották egymást a kapuban. Nagyon jó iramban és nagy kedvel játszottunk. A védekezésünket emelném ki amit, az eltervezettek szerint tudtunk váltogatni, kipróbálni. Egy 3-2-1, 4-2 és 5-1-et is megnyitottunk. Amiből személy szerint nekem az első adott vissza pozitív információkat. Támadásban bátran vállalkoztunk, ami nagyon tetszett. Itt a pontosságot és a befejezések milyenségét kell majd javítanunk, mert van, hogy a legegyszerűbb dolgot a ziccert nem tudjuk kihasználni a kivitelezés és a pillanatnyi gondolkozás hiányában.

A második mérkőzést a Dunavarsányi TE csapatával játszottuk. A Csepel elleni mérkőzésüket látva egy gyors dinamikus csapatról beszélhetünk. Az irányítójuk és a balátlövőjük, egy jó felépítésű és gyors játékos volt. Kapusunk (Zozi), ezen a mérkőzésen már itt tudott lenni, ami nagy segítség volt a torna egyik legerősebb csapatával szemben. A védekezések domináltak mindkét oldalon. A félidőben 3-4-re vezetett ellenfelünk. Félidőben rendeztük a sorokat és védekezésünk annyira felkeményedett, hogy a másik csapat elbátortalanodott. A visszarendeződésünk tökéletes volt. Sokszor a visszafutásból szerzett labdákból gyors gólokat tudtunk lőni. borzasztó fegyelmezett játékkal elől hátul, sikerült a DTE felé kerekednünk.

Az utolsó mérkőzést a Csepeli KSE csapatával játszottuk. Hozzá kell tennem, hogy ellenfelünknél, sok U9-es játékos is szerephez jutott, így a különbség nagyobb lett a vártnál. Itt kipróbáltuk az összes nyitott védekezési formát a félpályás emberfogással együtt. Nagyon szépen védekeztünk, és gyönyörűen törtünk be elől a falba. Ellenfelünk eladott labdáit pedig folyamatosan gólra tudtuk váltani.

Összegezve a három mérkőzést a felkészülésünk jól halad. 90 percig szinte csere nélkül, egy tempóban tudtunk kézilabdázni, ami jó visszajelzés. A finomságokon most tudunk javítani a következő két hétben ahol már a labda lesz előtérbe helyezve. Gratulálok csapatomnak az elért eredményhez és a fegyelmezett jó hozzáállásukhoz.

U12:

Roppant érdekesen alakult az U12-es csapat napja, hiszen az első mérkőzésen egy végletegik kiélezett találkozón kellett helytállnunk. Mindkét oldalon a védekezések domináltak. A helyzetkihasználások hagytak maguk után némi kívánni valót. A félidőben 6-7-re az Érdi csapat vezetett. Ezután fej-fej mellett haladtak a srácok. Gyors gólváltások, hol egyik, hol másik csapat vezetett. A vége előtt 20 másodperccel belőttük a győztes gólt. Amire már nem tudott válaszolni ellenfelünk, csak egy félpályás kapura lövéssel. Nagy meccs volt.

A következő összecsapás a Bugyi ellen következett. Úgy gondoltam, hogy egy gyors rohanós mérkőzésbe fogunk bele ugrani. A Bugyi első mérkőzéséből kiindulva egy jó alkatú, és lövő erejű ellenféllel találkozunk. Rögtön egy 3-2-1-re nyitottunk, aminek a keménysége és agresszivitása a helyén volt. Így ellenfelünk összesen két gólt szerzett az első félidőben. A második félidőben kicsit bealudtunk, ez látszott a kapott gólok arányán. 8-gólt kaptunk, amivel az első játékrészt alapul véve nem lehetek elégedett. Támadásban láttam már bíztató jeleket, de a kemény alapozásnak betudható, sok technikai hibát vétettünk. A mérkőzést 18-10-re megnyertük.

A Csepeli KSE csapata következett. A Nyári Kézilabda Fesztiválon nagyarányú vereséget szenvedtünk tőlük, ami mély nyomott hagyott a fiúkban és bennem is. Az első félidő szorosra sikeredett csak 12-8-re vezettünk. A második félidőben magunkra találtunk és egy 12-2-ás rohamot indítottunk. Támadásban szinte nem hibáztunk, védekezésben pedig erőn felül vettük ki a játékból a bal átlövőt és az irányítót.

Összegzés:

Az U12-es csapat egy nagyon kemény alapozáson van túl. A futásmennyiség és az ugróerő növelése volt a cél a januári hónapban, ebben voltunk lemaradva fizikálisan. 120 percig a cserékkel együtt egy tempóban kézilabdáztunk, bár voltak hullámvölgyek, de ezekből is jól jöttünk ki. A beállóm erőn felül teljesített mivel egyedüliként játszotta végig mindhárom mérkőzést, amit becsülettel végig hajtott. Hozzátenném jó minőségben elől és hármas védőben is. Voltak olyan játékosok, akik végre megmutatták mit tudnak, ezt is olyan időszakban, amikor nagyon kellett a gól és fordítanunk kellett. Kapuban parádéztunk. Mindkét kapusomat dicséret illeti a sok bravúr miatt. Jól áll a fizikai felkészülésünk, most már koncentrálhatunk a finomításra és a taktikára.

Köszönjük a lehetőséget, ezt a felkészülési tornát, ami önbizalmat és visszaigazolást adott az elvégzett munkánk milyenségéről.

Hajrá HORT S.E.


Forrás: hortse


Még több Hír a HORT S.E. kézilabda világából


LEGFRISSEBB HÍREK


KELL EGY JÓ CSAPAT !
A HORT S.E. KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA szeretettel várja utánpótlás csapataiba a kézilabda iránt érdeklődő fiúkat és lányokat
Jelentkezés és érdeklődés: katt ide