Sport Egyesület

Csatlakozz Hozzánk Facebook

oldalunkhoz és nyomj egy LIKE-ot

Márciusi U14-es bajnoki forduló


Közzétéve: 2018-03-27

Kedves Látogatók!

U14-es fiú csapatunk hétvégén két mérkőzést játszott az alsóházi rájátszásban. Az ellenfelek a Mikolik Sport School és a BVSC-Zugló Együttesei voltak.

Erdős Dávid értékelt:

A srácok pénteken nem edzettek valami fényesen, de utána megbeszéltük, hogy a vasárnapi nap, egy új lehetőség a bizonyításra.

Az első mérkőzést a Mikolik ellen játszottuk. Ellenfelünket nevezhetném egyszemélyes csapatnak is. A góljaik nyolcvan százalékát ebben az évben a balátlövő fiú lőtte, akinek a felépítése egy felnőttével vetekedett. Így a mérkőzés előtti taktikai megbeszélésen őt helyeztük előtérbe. A védekezésünket egy eltolt 5-1-re nyitottuk a balátlövő elé. Ahogy elpasszolta a labdát felnyitottunk és labdacsapdát alkalmaztunk. Így sokszor nem jutott el hozzá a labda. Gyors kontráink és középkezdéseink ültek. A zárásokba bele tudtuk vezetni a labdát és könnyű gólokat szereztünk. Végre átlövéseket, közbelövéseket is láttam, ami eddig egyáltalán nem volt ránk jellemző. (Ezek szerint az önbizalmunk is kezd a helyére kerülni). A második félidőben picit elkapkodtunk pár támadást, ennek köszönhetően a technikai hibáink száma is nőtt. Itt ellenfelünk visszajött a mérkőzésbe. Időt kértem, hogy a lendületüket megtörjük és rendet tettünk a fejekben. Az utolsó hat percben két gól volt a különbség. Itt gyorsan három gólt tudtunk lőni, amire egy választ kaptunk. Így alakult ki a végeredmény.

HORT S.E. – Mikolik 19-16

Két óra pihenő után ismét mi léptünk porondra, méghozzá a BVSC csapata ellen. A fiúktól a védekezés és a hibák leredukálása volt a kérésem.

Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést. 6-0 nekünk. Itt időt kért ellenfelünk. A 15. percben 9-2-re vezettünk. Ez annak az eredménye volt, hogy védekezésben energikusan sok lábmunkával és keménységgel, határozottsággal tudtunk fellépni. Támadásainkat gyorsan befejeztük, állóképességünk pedig remek volt. Ugyan abban a tempóban robotoltuk végig a mérkőzést, mint amiben az első percekben rohantunk. A mérkőzés nagy részében mi domináltunk, de volt egy 5 perc ahol lankadt a figyelmünk és feljebb tudott zárkózni a BVSC. A végeredmény magabiztos HORT-os győzelem lett.

HORT S.E. – BVSC Zugló 21-11

Összefoglalva: Utólagosan jót tett nekünk az a pár hónap, ahol a sokkal erősebb ellenfelek ellen küzdhettünk. Tempót és keménységet láthattunk tőlük, így mi is tudunk ebből erőt meríteni. Végre automatizmusokat is látok, aminek különösképpen örülök. Csapatként működtünk mindkét meccsen. Ami pedig boldogsággal tölt el, hogy a gyerekek láthatóan örülnek a góljaiknak. (Fűrészelnek). Az elkövetkezendő hónapokban még sokat tudunk fejlődni a játék minden egyes elemében.

Nem szabad elbíznunk magunkat, még akkor sem, ha most részsikereket élünk meg. Hosszú út előtt állunk.

Dolgozunk tovább!

Hajrá HORT S.E.


Forrás: hortse


Még több Hír a HORT S.E. kézilabda világából


LEGFRISSEBB HÍREK


KELL EGY JÓ CSAPAT !
A HORT S.E. KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA szeretettel várja utánpótlás csapataiba a kézilabda iránt érdeklődő fiúkat és lányokat
Jelentkezés és érdeklődés: katt ide